Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете маслото на слаб огън. Отрежете върха на хлебчетата. След това с остър нож издълбайте средата им. С готварска четка намажете вътрешността на хлебчетата с разтопено масло. Подправете със сол и черен пипер. След това в зависимост от вкуса и предпочитанията пригответе добавките за плънката. Може да използвате пресни домати, пиперки, много ситно нарязан лук, настърган кашкавал. Във всяка от питките разпределете първо ситно нарязаното месо. Добавете другите продукти в реда, в който предпочитате, и напълнете с тях хлебчетата до ¾ от обема им. Върху всяко счупете по едно цяло яйце. Овкусете със сол и черен пипер и декорирайте с пресен магданоз. Подредете питките в намазнена тава и печете в загрята фурна 10-тина минути. След това покрийте тавата с алуминиево фолио и оставете да се допече още 20 минути.
Поднесете хлебните гювечета веднага. По желание може върху тях да настържете малко сирене или кашкавал.
Гювече в хлебче
4 Март 2014
280364
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари