Два ранни симптома на коронавирус, които е лесно да се пропуснат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Два ранни симптома на коронавирус, които е лесно да се пропуснат:
30268
Два ранни симптома на коронавирус, които е лесно да се пропуснат:

Лекарите предупреждават, че на ранен етап коронавирусът може да се прояви с два симптома, които е лесно да се пропуснат

Към днешна дата коронавирусната инфекция е потвърдена при почти 40 милиона души по света, като над милион от заразените са починали. Експертите казаха два ранни предупредителни признака на COVID-19: според тях появата на тези симптоми е лесно да се пропусне - човек може да не осъзнае, че е изложен на риск, считайки ги за нещо по-малко опасно от коронавируса.

Тези ранни симптоми на коронавирус са главоболие и умора, казват експертите.

„Въпреки че„ класическите “симптоми са все още критични, важно е да се обърне внимание на необичайна умора или главоболие. Нашите данни показват, че често срещаните ранни симптоми са главоболие (проявяващо се в 82% от случаите) и умора (72%) - това е характерно за всички възрастови групи “, казаха лекарите.

Те препоръчват внимателно наблюдение на състоянието на тялото, когато се появят тези симптоми. Такива заболявания са характерни за много разстройства и заболявания - появата им може да означава както covid, така и други инфекции.

„Въпреки че главоболието и умората често се срещат при хора, заразили се с коронавирус, наличието на само един или само тези два симптома е малко вероятно да е показателно за COVID“, предупреждават изследователите.
Според тях умората може да бъде причинена от липса на сън, лоша диета с изобилие от кофеин и бездействие, липса на витамин D. Главоболието е честа последица от настинки, стрес, лоша стойка и недостатъчен прием на течности.

„Главоболието или умората ви могат да бъдат причинени от коронавируса, ако са придружени от един от характерните му симптоми, като висока температура, нова суха кашлица, рязка промяна на миризмата или вкуса“, ​​заявиха лекарите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft