Демонът на смъртта се спуска неумолимо над Италия

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Демонът на смъртта се спуска неумолимо над Италия
8396
Демонът на смъртта се спуска неумолимо над Италия

Новините за кошмарното настъпление на COVID-19 срещу италианците от вчера са още по-тъжни – 793 починали само за ден приблизително 20% повече от предишния ден.

Бройката на пострадалите хора в Италия е нараснал с 6 557 души, достигайки считаната за пик дори за една скоростна епидемия численост от общо 53 578 лица, поразени от коронавируса от началото на нашествието му на Апенините преди месец.  

В тази драматична ситуация единствената утеха е, че броят на излекуваните за 24 часа е 943-ма, но за съжаление темпът на нарастване на броя на жертвите във войната с невидимя жесток противник е по-висок с два пункта от този на оздравелите.

С други думи засега няма дори и нищожни сигнали за обрат на печалната тенденция на все по-устойчиво нарастване както на броя на заразените италианци,  така и на тези, които са предали Богу дух, покосени от „Ковид-19“, пише в. Монитор.
Все така обстановката е най-трагична в Ломбардия, където починалите през последното денонощие са 546 души при 793 за всички останали области, най-много са и новите заразени. А жителите на заформилия се напоследък като епицентър на заразата град Бергамо днес станаха отново свидетели на завчерашната сцена от филм на ужасите – конвой от десетки военни камиони подкара за кремиране в други градове на повече от 100 ковчега с починали хора.

Опасенията са, че епидемията ще стегне в смъртоносна хватка и административния център на Ломбардия – Милано, където през последните часове броят на заразените и на предалите Богу дух расте най-бързо.

И за да не се случи това и тенденцията да на стане необратима, губернаторът Атилио Фонтана разпореди от понеделник да бъдат затворени и всички клонове на банки, офиси на застрахователни компании, строителни площадки и др.

Ще вдигат кепенци единствено супермаркетите и по-големите магазини за хранителни стоки, пред които днес се заформиха километрични опашки заради гаф на правителствен чиновник. Ами бюрократът обяви в петък следобед, че през уикенда супермаркетите няма да работят и подплашените хора тръгнаха да се запасяват.
В негативната класация на областите с най-много заразени хора на втора място е Емилия Романя – 6705 души; трета е Венето – 4617 души; четвърта е Пиемонт – 3752 души и т.н., докато в „първенеца“ Ломбардия те са 25 515 души.

В областта Лацио с административен център столицата на страната Рим засега поразените от коронавирус са 1100 души, но там днес бяха затворени два манастира, защото се оказа, че служещите в тях шейсетина монахини са заразени до една.  Свидетелство за нарастващата неудържимо опасност стана привикването тази вечер от премиера Джузепе Конте на водещите индустриалци и синдикалисти,  които трябва да решат заедно с него дали от понеделник да не бъдат затворени и производствените предприятия в страната. 

Днес пък стана ясно, че италианският регион Ломбардия въвежда по-строги мерки в опит да се справи с разпространението на коронавируса, предаде ВВС.

Съгласно новите правила, обявени късно в събота вечер, спортът и физическата активност навън, дори поотделно, са забранени за всички граждани. Използването на вендинг машини е забранено.

Ломбардия е най-засегнатият регион в страната с 3 095 смъртни случая.

По-рестриктивните мерки бяха обявени лично от губернатора на Ломбардия Атилио Фонтана. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft