Децата развиват чувството за честност по-рано, отколкото си мислите

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
За бебето
Децата развиват чувството за честност по-рано, отколкото си мислите
1045
Децата развиват чувството за честност по-рано, отколкото си мислите

 

Ново проучване показва, че децата развиват чувството за честност и алтруизъм , дори себеотрицание по-рано, отколкото досега се предполагаше. Учени от Университета Вашингтон открили, че 15-месечни бебета могат да различат равни от неравни порции храна.

Това възприятие повлиява на склонността на бебетата да споделят своето.

По време на проучването са участвали 15-месечни бебета . Те гледали кратки клипове на хора, които поделят нещо. Например, бисквити, които се разделят по равно или в различно съотношение между двама души. Второто клипче е подобно, но с мляко. Бебетата внимават повече, когато са изненадани, а учените забелязали, че бебетата се загледали повече по видеото, в което единият човек получава повече от другия. Това показва, че новородените очакват равно поделяне.

Учените предоставили и по две играчки – блокче лего и лего кукла, от които бебето избирало предпочитаната. 1/3 от бебетата после били готови да споделят избраната играчка с друго бебе, 1/3 споделили другата играчка.

При сравнение между двата опита установили, че 92 % от бебетата, които дали избраната играчка, са прекарали повече време, гледайки неравната подялба. 86 % от другата група пък обърнали внимание на равната делба.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft