Доматено суфле
    
    
    
                
            
                29 Май 2013
            
            
            4750
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг. домати
	1 малка глава лук
	150 гр. краве масло
	1/2 л прясно мляко
	4 яйца
	100гр. кашкавал
	3 с.л. брашно
	1 щипка босилек
	черен пипер
	сол
Запържваме в тиган ситно нарязания лук и босилек с 50 гр. краве масло. Добавяме обелените и нарязани домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до сгъстяване на сместа. От останалото масло, брашното и прясното мляко приготвяме гъст сос бешамел. След като се охлади сосът, посоляваме, добавяме половината настърган кашкавал и другата половина от кашкавала - нарязан на кубчета, доматената смес, разбитите жълтъци, накрая смесваме и с разбитите на сняг белтъци. Изливаме в намазан с масло съд за суфле и печен в умерена фурна до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








