Доматен сос с гъби
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            12930
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Бульонът се слага да заври.
	Доматите се обелват и се смилат на машинка през ситна решетка.
	Гъбите се почистват и също се смилат.
	Смлените продукти се слагат във врящия бульон.
	След като се сварят гъбите и доматите, се изсипва брашното, разбито в малко студена вода, при постоянно бъркане.
	Съдът се сваля от огъня и се прибавя разбитата сметана.
	Готовият сос се запържва със сгорещеното масло, посолява се и се поръсва с нарязания магданоз, след което се разбърква.
	Сосът може да се приготви с консервирани гъби и домати, като гъбите се използват заедно с маринатата. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








