Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!
Домашен бюрек с точени кори като от баничарницата - никой няма да повярва, че сте го правили вие!
admin
Добавена от: admin
35933
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница (от една опаковка се правят два бюрека)
За намазване на корите за един бюрек:
180 мл олио
100 мл вода
1 чаена лъжичка сол
1 равна лъжичка бакпулвер
1 равна супена лъжица брашно
За плънката (първи вариант):
300 гр. извара
100 г. заквасена сметана или кисело мляко
За плънката (втори вариант):
5 стръка пресен лук (ситно нарязан)
1 глава лук (ситно нарязана)
1/2 лапад (сварен)
1 чаена лъжичка Вегета
олио за пържене

Пригответе този бюрек и ще изненадате всички. Никой няма да повярва, че е домашно направен. Вкусът му е наистина като от баничарницата.

Първо намазнете добре кръгла тава с диаметър 26 см. Смесете съставките за намазване с тел за разбиване. Смесете сиренето и заквасената сметана. 
Вземете две кори и ги сложете в тавата с краищата навън. Намажете всяка с течната смес и върху нея сложете 3 кори, които нагънете като акордеон (ветрило), така че да се вместят изцяло в тавата. Отново ги намажете добре с течната смес, след това сложете отгоре половината от плънката. Покрийте с още 3-4 намазани кори, след което поставете отново от сиренето. Покрийте сиренето с една кора, намажете с течната смес и затворете всичко с краищата на корите, които са извън тавата. Намажете бюрека отгоре и пъхнете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато хубаво се зачерви.

Докато се пече първият бюрек, пригответе и втория. Запържете в малко олио пресния лук, овкусете с Вегетата, солта и черния пипер, а накрая прибавете и задушения лапад (може и спанак). Редете корите по същия начин, само че вместо с два реда плънка пригответе бюрека само с един, в зависимост от това колко кори останат.

Поднесете с айрян, кисело мляко или някакъв сос.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft