Домашни гироси

вход през zajenata.bg
Домашни гироси
admin
Добавена от: admin
6869
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо

бял оцет

3 малки лъжички сол

1 ½ малки лъжички червен пипер

¼ малка лъжичка черен пипер

¼ малка лъжичка риган

6-8 пита хлебчета (арабски хлебчета)

½ чаша салата Снежанка (цацики)

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 домата, нарязани на колелца

пържени картофи

зехтин

Смесете червения пипер, солта, черния пипер и ригана в малка купа.

Нарежете месото колко можете по-тънко, след което го изтънете още с дървен чук. Подредете парчетата месо в съд с плоско дъно и ги напръскайте с микса от подправки, и след това - с малко оцет. Разпределете оцета равномерно по месото, покрийте съда и оставете да се маринова между половин и 2 часа в хладилник.

Извадете месото от хладилника и го нарежете на парчета с ширина 1-1,5 см и дължина 5-6 см. Запържете го в сух тиган. Парченцата месо трябва да получат кафеникав цвят и да бъдат хрупкави.

Намажете питките със зехтин и оставете във фурната за няколко минути, за да се затоплят и омекнат. След това сложете отгоре им по 2-3 парченца домат, малко лук, ивички месо, 1 супена лъжица от салатата Снежанка и пържени картофи. Завийте гиросите и ги поднесете топли.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft