500 гр. брашно
300 гр. мляно месо
1 глава лук
Меси се тесто от брашното с малко вода и сол. Трябва да се получи еластично тесто. 
В каймата се нарязва лукът, посолява се, добавя се черен пипер и хубаво се разбърква. 
Тестото се разточва на кора, не много тънка и не много дебела, и с ракиена чашка се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага от плънката с мляно месо, прегъва се наполовина и хубаво се залепят краищата. 
Готовите пелмени се подреждат върху набрашнена дъска.. 
През това време се слага тенджера с подсолена вода да заври. 
Във врящата вода се пускат пелмените, като бавно се разбъркват от време на време, за да не залепнат. 
Щом изплуват нагоре, се варят още 7 минути и се вадят с решетъчна лъжица. 
Поднасят се с бучка масло. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








