Виенски домашни кифлички, толкова пухкави и меки, че ръката ти потъна като ги вземеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Виенски домашни кифлички, толкова пухкави и меки, че ръката ти потъна като ги вземеш
Виенски домашни кифлички, толкова пухкави и меки, че ръката ти потъна като ги вземеш
3066
Виенски домашни кифлички, толкова пухкави и меки, че ръката ти потъна като ги вземеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-добрата комбинация в домашното печиво е нежно млечно тесто и хрупкав пълнеж от ядки. Бюджетен, бърз и божествено вкусен. Именно ореховите кифлички се считат за най-популярните сладки продукти в много пекарни.

Но какво ги интересуваме! В крайна сметка ние сами можем да си приготвим невероятни виенски кифлички с ядки !

 

 

Съставките

Пшенично брашно 3,5 чаши

мляко 200 мл

Яйчен жълтък 3 бр

сол 0,5 ч.л.

захар 0,5 стек

масло 70 g

готварска сметана 2 с.л.

коняк 1 супена лъжица. 

Слънчогледово масло 1 супена лъжица

Екстракт от ванилия 0,7 ч.л.

мая 7 g

Яйце 1 бр

орехи 150-200 g

Пудра захар на вкус

 

подготовка

Смесете топло мляко с маята в дълбока купа. След това добавете 2 супени лъжици към тази смес брашно и 1 с.л. захар. Разбъркайте всичко добре с лъжица, оставете на топло място. Когато сместа се увеличи и върху нея се появи капачка с мехурчета, добавете към нея коняк, ванилова есенция и жълтъци. Разбийте масата с вилица. 


Сега изсипете разтопеното масло, растителното масло, сметаната, солта и остатъците от захар. Разбъркайте добре сместа с размах.

Смесете тази маса с цялото останало брашно. Омесете тестото. Може да ви трябва малко повече брашно, ръководете се от плътността на тестото. Сега покрийте съда с готовото тесто с прилепващо фолио


Оставете тестото да втаса. След това трябва да го преобърнете и да оставите да втаса отново. Едва сега поставете тестото в хладилник за един час. Извадете тестото от хладилника, разточете го на слой. Намажете го с разтопено масло, отгоре поръсете с начукани ситно ядки


С помощта на точилка натиснете ядките в тестото. Сега оформете руло, така че ядките да са вътре. Закрепете краищата. Поставете ролката с ръба надолу, изрежете, както е на снимката.

Подредете на лист за печене кифличките. Оставете ги да престоят около 15 мин. Сега в центъра на всяка натиснете леко със шпатула или тъпата страна на ножа.


След това намажете кифличките с разбито яйце. Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, докато станат готови. Ръководете се от силата на вашата фурна.

Апетитни розови кифлички преди сервиране можете да поръсите с пудра захар и щипка канела. Такива деликатни и елегантни сладкиши са идеални за вечерен чай . Насладете се!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft