Доц. Ангел Кунчев разочарова хората с думите си

вход през zajenata.bg
За Жената
Доц. Ангел Кунчев разочарова хората с думите си
2796
Доц. Ангел Кунчев разочарова хората с думите си

Основните мерки срещу разпространението на коронавируса в България скоро няма да бъдат премахнати.  Това обяви членът на Националния оперативен щаб доц. Ангел Кунчев.  "Искам дебело да подчертая, че отпадането на мерките няма да е скоро.

Става въпрос за основните, които касаят дейността на всеки един човек.

Те ще останат за много дълъг период от време", категоричен бе главния държавен здравен инспектор. Доц. Кунчев съобщи, че предстои и реорганизация на работата на Щаба с оглед облекчаване на мерките.

Сериозно обсъждаме разрешаването на игра на откритите детски площадки, както и отварянето на частните образователни центрове, каза още доц. Кунчев и добави, че е много вероятно началото на юни да има такава промяна. „Обсъждаме преминаване към друга стратегия и ще препоръчаме да отпадне 14-дневната карантина за влизащи в страната“, добави той.

По отношение на ползването на хидроксихлорохина ген. Мутафчийски уточни, че засега са спрени само клиничните проучвания на лекарството, но не и ползването му. "Проф. Момеков преди ден подробно обясни това. Хлорохина има множество странични ефекти и затова сме казвали винаги, че не може да се ползва в домашни условия, а в клинична обстановка се прилага при болни, които нямат противопоказания", отчете той.  

"В момента няма особено активни огнища на К-19 у нас, защото всички са до голяма степен овладяни. В Шумен е по-различна ситуацията, тъй като става въпрос за строители на Балкански поток. 

"Не е нормално да очаквате, че спасител или полицаи ще ви казва на плажа да спазвате дистанция. Ако ме питате конкретно - морската среда не е добра среда за развитие на вируса и от там няма да го получите", разясни доц. Кунчев
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft