4 бр. яйца
	1 ч.ч. (200 г) захар
	1 и 1/2 ч.ч. (300 г) брашно
	1 пакетче бакпулвер
	2 и 1/4 ч.ч. (450 мл) прясно мляко
	200 г орехови ядки
	1 кофичка заквасена сметана
	60 г масло
	2 с.л. (20 г) какао
	1 прах ванилия
	плодове от сладко
	течен шоколад, бадеми - за украса
От яйцата, захарта, брашното и бакпулвера се разбърква тесто. Пече се в тортена форма. След като изстине, блатът се издълбава в средата (да се получи нещо подобно на купичка) и се напоява с 250 мл прясно мляко. Издълбаното от блата се натрошава на трохи, прибавят се смлените орехи, размекнатото масло, останалото мляко, какаото, ванилията, сметаната и нарязаните плодове от сладко. Всичко се разбърква добре и с получената смес се запълва дупката в блата. Отгоре се украсява с течен шоколад и филирани бадеми.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








