Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената, за да са щастливи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената, за да са щастливи:
3587
Източник: blitz.bg
Ето каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената, за да са щастливи:

Колко често сме заглеждали любопитно и с известна доза възмущение някоя двойка на улицата, в която мъжът е поне два пъти по-възрастен от дамата (или обратно)? Естествено, диапазонът в годините не е задължително гаранция за крах в отношенията, но все пак е спорно дали подобен съюз би бил щастлив или е по-добре просто да се насладите на момента и да потърсите по-подходящ партньор...

Как ще се развият отношенията ви, ако има разлика във вашата възраст и тази на половинката ви? На тези въпроси ще отговорим в следващите редове. Ще ви споделим и каква е идеалната разлика във възрастта между мъжа и жената.

мъж и жена

Хармонията в една връзка преди всичко разбира се зависи от емоционалната зрялост на партньорите и способността им за постигане на консенсус.

Определени статистически данни разкриват няколко неща.

Идеалната разлика във възрастта между мъж и жена

Смята се, че най-силните брачни съюзи се създават, ако съпругът е с две до пет години по-голям от съпругата си. В този случай умственото развитие на партньорите е приблизително същото. Мъжът вече е в състояние да застане начело на семейството. Той ще предпазва половинката си и същевременно няма да указва прекалено силен натиск.

красива двойка

Ако обаче партньорите са възрастни и са преминали тридесетгодишна възраст, то тогава е възможен силен брачен съюз и между хора, които са си връстници.

Двойка може да бъде щастлива и ако една жена е малко по-възрастна от съпруга си, защото на такава възраст (над 30) един мъж си е самодостатъчен. За представителките на нежния пол, които са преминали тази възрастова граница, по-младите мъже се струват по-привлекателни и интересни.

Ако възрастовата разлика между мъжа и жената е повече от пет години

млад мъж с възрастна жена

Има все повече бракове, при които съпругът е доста по-възрастен от своята избраница. Обществото вече става все по-толерантно към такива двойки. Доказано е, че дамите запазват свежестта и привлекателността си много по-дълго при подобен съюз.

Има и бракове, при които мъжът е доста по-млад от любимата си. Млад партньор прилича със свежест и наивност.

възрастен мъж с млада жена

Жените все пак предпочитат съюзи с по-възрастни и мъдри мъже именно заради тяхната зрялост и опит в решаването на проблеми. Младата жена се чувства много по-защитена, отколкото с мъж на нейната възраст или по-млад.

Слабата страна на неравностойните бракове е, че младият партньор все още има нужда от забавения и партита, докато по-възрастният търси по-скоро спокойствие и тишина. Кавгите могат да възникнат заради различните житейски цели, възгледи и интереси.

Ако мъжът е много по-възрастен от своята съпруга, винаги има нотка на съмнение за мотивите на дамата и това се пренася в отношенията им в даден етап от връзката.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft