Ето какво запушва ютията ви и как да го изкарате оттам бързо и лесно, така че да заработи като нова:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето какво запушва ютията ви и как да го изкарате оттам бързо и лесно, така че да заработи като нова:
26095
Ето какво запушва ютията ви и как да го изкарате оттам бързо и лесно, така че да заработи като нова:

Грижата за любимите ни електроуреди е важно условие за техния живот и вярната им служба. Както е известно, нищо не трае вечно, още по-малко уредите в дома ни. Ако обаче полагаме правилните грижи, можем значително да удължим живота им и в същото време да спестим от закупуване на нови. Например, всяка ютия рано или късно започва да се запушва със сажди и ръжда.

Дори ако запушената ютия  е спряла да изпуска пара от дюзите и вместо това е започнала да „плюе“ някаква ръждива субстанция, която оставя петна по дрехите, не бързайте да я изпращате в пенсия. Дори старомодната ютия може да се почисти отвътре и това може да стане съвсем просто. Не е нужно дори да купувате някакъв специален препарат.

Ето как да почистите ютията отвътре в 2 лесни стъпки:

Как да почистим ютията отвътре

Ще ви трябват:

лимонена киселина

топла вода

ненужна четка за зъби

Какво да направим:

Първо трябва да подготвим почистващото средство. За целта вземете лимонена киселина и я залейте с гореща вода. Оставете я да престои известно време, след което разбъркайте добре, така че да се разтвори напълно. Почистващото средство е готове! Тук няма строги пропорции, можете да изхождате от съотношението 2 супени лъжици лимонена киселина на 0,5 литра вода.

почистване на ютия

Включете ютията и я оставете да загрее колкото е възможно повече. След като индикаторът за топлина се изключи, изключете ютията от мрежата и я напълнете догоре с лимонената вода. Обикновено в ютията се вместват около 300 мл. Включете ютияте и отново я оставете да се загрее до максимум, след което я оставете за малко нагрята.

почистване ютия

Вземете леген с вода и започнете, като държите ютията над него, да натискате бутона за подаване на пара, както и бутона за пръскане. Ще видите как една отвратителна на вид субстанция от ръжда и котлен камък започва да излиза от ютията. Количеството ще ви изненада! Повторете процедурата няколко пъти, като периодично измивате долната част на ютията с четката за зъби под течаща вода. Всеки път мръсотията става по-малко. 2 "порции" от почистващия препарат трябва да са достатъчни.

ръжда от ютията

След това трябва да промием ютията с обикновена вода. За целта вземете филтрирана вода и напълнете ютията до максималния обем. Повторете процеса с пара, докато водата, която изтича, стане бистра.

почистване на ютия с вода и лимон

Има и друг начин за почистване на ютията, дори по-прост от първия. Извадете водния клапан, за това е достатъчно да го натиснете и след това да го завъртите. Разбира се, начинът на отваряне зависи от модела. Измийте и почистете частта.

След това загрейте ютията, налейте гореща вода в нея, активно разклатете и излейте. Ще бъдете изненадани колко още мръсотия има в нея и може да повторите процедурата няколко пъти.

Най-добре е да комбинирате тези две процедури, тъй като само една от тях може да не е достатъчна. Средството с гореща вода и лимонена киселина почиства добре дюзите на ютията, а изплакването - резервоара с вода.

чиста ютия

След тези лесни процедури ютията ще блести от чистота!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft