Ето какво наследяваме от майките си и какво от бащите, няма да повярвате

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето какво наследяваме от майките си и какво от бащите, няма да повярвате
9200
Ето какво наследяваме от майките си и какво от бащите, няма да повярвате

Всички сигурно някога сте се чудили как ще изглежда детето ви. Ще наследи ли външния ви вид, ще бъде ли умно и здраво? И в крайна сметка на кого ще прилича повече: на мама или татко? Е, учените са отговорили на този въпрос отдавна.

Много хора видяха формулите, чрез които човек може да изчисли цвета на очите и пола на нероденото бебе. Научният напредък обаче се движи много по-далеч и засегна по-финните нюанси. Например интелигентността, както и психиката и много други. Нека да видим какво точно наследяват нашите деца по майчина страна и какво по бащина страна.

 

Какво се предава на дете от татко и мама

Какъв пол ще бъде детето

Да започнем с най- простото нещо: момче или момиче ? В крайна сметка това в бъдеще ще се отрази на родителя, от който детето ще вземе конкретните гени!

Цвят на очите

Мнозина преминаха и това: цветът на очите е по-вероятно да е от страната на бащата, но все пак зависи от самия цвят. Ако в семейството на майката всички са с кафяви очи, тогава има голяма вероятност очите на детето също да са тъмни.

Усмивката (и зъбите)

Зъбите и формата на челюстта силно влияят на формата на лицето и, разбира се, на усмивката. В това отношение мъжките гени са по-силни от женските гени, така че детето може да наследи както холивудските зъби, така и криви зъби с тънък емайл.

Душевно здраве

Тук вече е по-трудно. Тези изследвания са сравнително нови. Според тях шизофренията се предава по бащината линия и този риск се увеличава с всяка година от живота. Факт е, че гените на човека мутират през живота му. Една жена се ражда с определен набор от яйцеклетки и тяхното ДНК не се променя през целия й живот.

интелигентност

Въпрос, който има прост, но дълъг отговор. Всичко е в алгоритъма: интелигентността се предава само чрез жената! А тя от своя страна го наследява от баща си. Поради тази причина синът на гений не е гений и синът на глупака никога няма да бъде същият глупак. В този случай дъщерята винаги наследяват половината от интелекта на бащата .

 

Според тази формула всеки мъж наследил интелигентността от майка си, или по-скоро от дядо си.


Синът ви ще бъде копие на дядо му относно ума и интелекта! А дъщеря ви ще наследи вашето възпитание, но интелектуално ще бъде по-близо до баща си.

Това е, генетиката ! Е, ако говорим за очевидни наследствени черти, като височина или размер на краката, гените на човека играят основна роля в това. Разбира се, невъзможно е да се изчисли всичко до най-малкия детайл, но не трябва да забравяте за това мощно нещо като гени. Винаги е най-добре да сте информирани по този въпрос. Какво мислите?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft