Ексклузивно ястие, което ще искате да приготвяте редовно!
Основата на това вкусно ястие са свинско филе, лук и сметана.
Приготвянето, разбира се, е лесно: всичко, от което се нуждаете, са няколко съставки и малко време и едно фантастично ястие е готово.
Ето всички продукти за Сочно свинско филе в сос :
Снимка: YouTube
Сочно свинско филе в сос
Продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1/2 кг свинско филе
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 1 морков
- 100 мл вино
- 250 мл бульон
- 1/3 ч.л.
Приготвяне:
Снимка: YouTube
Първо, загрейте зехтина в тиган.
Отстранете мазнината от свинското филе и го нарежете на филийки с дебелина около 2,5 см.
Снимка: YouTube
Поръсете нарязаното филе от двете страни с черен пипер и сол.
Поставете парчетата месо в горещия тиган.
Снимка: YouTube
Пържете на силен огън по 4 минути от всяка страна.
Извадете изпърженото филе от тигана и запържете нарязания лук в месния сос.
Запържете лука за три минути.
След това добавете тънко нарязания чесън и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Обелете морковите и ги нарежете на колелца.
Добавете нарязаните моркови в тигана, разбъркайте и запържете за две минути.
Налейте виното, разбъркайте и изчакайте да се редуцира.
Снимка: YouTube
Залейте с бульона, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист.
Разбъркайте, покрийте с капак и оставете да къкри 6 минути.
Извадете дафиновия лист от зеленчуковата смес.
Прехвърлете съдържанието на тигана в блендер и разбийте добре сместа.
Снимка: YouTube
Изсипете соса обратно в тигана. Добавете сметаната и разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
След това слагаме месото обратно в соса.
Снимка: YouTube
Покрийте с капак и оставете да се готви 3 минути.
Междувременно нарежете магданоза върху твърда повърхност .
Вкусно месо със зеленчуков сос се сервира с варен ориз и магданоз.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Пожелаваме ви добър апетит!
Снимка: YouTube