Ето кога идва първата доза от ваксината "Пфайзер" у нас и за колко души ще стигне:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ето кога идва първата доза от ваксината "Пфайзер" у нас и за колко души ще стигне:
658
Източник: blitz.bg
Ето кога идва първата доза от ваксината "Пфайзер" у нас и за колко души ще стигне:

В момента всички погледи са отправени с надежда към създателите на най-актуалната ваксина срещу коронавируса - " Пфайзер ". В началото управляващите сочеха като вероятен срок за доставка на първите дози март-април 2021 година.

Сега обаче се разбра, че това ще се случи доста по-рано от предвиденото - още преди Нова година или в началото на следващата.

Първо страната ще пристигнат от тази ваксина 125 хиляди дози. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на днешното работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов с членове на правителството.

В момента създаваме ваксинационния план, съобщи още здравният министър. Ваксината ще е безплатна и ще се предоставя на тези, които абсолютно доброволно желаят да си поставят, уточни министър Ангелов. 

Здравният министър подчерта още, че след въвеждането на разширените противоепидемични мерки, за миналата седмица - за 7 дни, излекуваните са 12 070. Ангелов очерта, че София излиза от областите с най-висока заболеваемост – от 1000 случаи на 100 000 и в тази група остават само две области – Габрово и Кюстендил. 

Наблюдава се и намаляване на натиска върху здравната система, а в София той бе доста сериозен. В национален план е осигурена пълна обезпеченост с лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти като ремдесивир е налице за всеки нуждаещ се български пациенти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft