Ето причината за смъртта на Стефан Данаилов

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Ето причината за смъртта на Стефан Данаилов
5147
Ето причината за смъртта на Стефан Данаилов

Актьорът Стефан Данаилов, който почина днес на 76-годишна възраст, лежеше в реанимацията на ВМА с дихателна недостатъчност, която затрудняваше сърдечната и бъбречната дейност.

Заради това той бе упоен и в медикаментозна кома. В медицината такова понятие няма и е доста безвкусно да се използва.

Кома означава едно единствено нещо - клинична смърт, а съчетано с определението медикаментозна, означава клинична смърт, предизвикана с лекарства.

Реаниматорите много се дразнят от такова определение, защото те затова са реаниматори, защото връщат към живота, а не пращат хората в клинична смърт.

Стефан Данаилов се лекуваше от дихателна недостатъчност заради залежаването му, след като си счупи крака през август.

Дихателнатанедостатъчносте много тежко,но обратимо
състояние Големият проблем е онкологичното му заболяване.

Вестник “Галерия” съобщи, че в белия дроб на актьора има разсейки от рак. Това е вярно по принцип, но не съвсем точно, казваха лекари, които познават здравословното му състояние от години.

Негови близки потвърдиха за проблемите с белите дробове, макар те също да наричаха страданието му “рак”. Това не е нещо ново. Лекарите видяха проблема още при първото му приемане във ВМА.

При него бе строгозабранено да севлиза, защотоимунната мусистема бе много
отслабнала Най-невинен за здрав човек вирус може да го убие. Самият Стефан, докато все още бе комуникативен, бе помолил посещенията при него да се ограничат. 

При един от кратките ни разговори племенницата му Росица Обрешкова помоли информацията за здравословното му състояние да го щади, доколкото е възможно, защото всяка спекулация се отразява на настроението му.

“Нужна му епозитивнанагласа.Пожалете го!”, призова тя медиите.

Стефан Данаилов имаше голяма метастаза от лимфома, от който страдаше от 2013 г. Лимфомът е много коварно онкологично заболяване, което се изразява с поява на туморна маса в лимфните възли. При актьора преди 6 години засегнатият лимфен възел е в областта на корема, а образувание в лимфен възел в областта на белия дроб затрудняваше дишането му.

Стандартното лечение на лимфом включва пълно унищожаване на имунната система на болния с цитостатици и след това рестартирането ѝ чрез растежен хормон или присаждане на гръбначномозъчни клетки.

Унищожаванетона имуннатасистема не ебезобиднаоперация ивинаги има тежки последици. 

Ремисията при лечение на неходжкинов лимфом продължава години и болните се чувстват добре, но ракът стои загнезден и понякога се активира. Тоест лечението, освен тежко, е и несигурно.

Във финалния стадий ракът превръща цялата съединителна тъкан на болния в огромен тумор, а не, както при обичайните карциноми, да има разсейка в черния дроб и болните практически да умират от глад, защото увреденият черен дроб пречи на нормалния метаболизъм.

При лимфом най-честият финал е дихателна недостатъчност или преустановяване на перисталтиката на червата.

Мастера пушеше
над 2 кутии
цигари на ден,
а синът му Влади много искаше баща му да се откаже от този опасен навик, убеден, че това сериозно вреди на състоянието му. Младежът се прибра за два дни от САЩ, където учи медицина, за да се видят. После той често споменавал името му.

Двамата се срещнаха през юни, когато след няколко пропуснати сезона Данаилов отново се качи на сцената на Народния театър да изиграе кратка роля в пиесата “Актрисата”, където партнира на Аня Пенчева. Тогава излезе пред публиката на малък скутер, но на финала се изправи на крака.Макар и с малко подкрепа от приятели влезе прав на купона след премиерата, а това беше само преди 5 месеца... После трупата изигра спектатъла в няколко български града. 

Въпреки многотоболести настаростта, от които страда любимият актьор - паркинсонизъм, ставни проблеми, счупена наскоро тазобедрена става и последвалата операция, високо кръвно налягане, пневмония, истинският му проблем си остана лимфомът.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft