Забравете за накисването на боба за една нощ. Има по-добър начин да го сварите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Забравете за накисването на боба за една нощ. Има по-добър начин да го сварите:
6244
Източник: За Жената
Снимков материал: Pixabay
Забравете за накисването на боба за една нощ. Има по-добър начин да го сварите:

Ако обичате боб, непременно трябва да знаете какво да направите, за да го приготвите правилно. Много хора решават да го накиснат за една нощ, но има много по-добър начин да получите пълния вкус.

Вижте какво трябва да направите. 

Струва ли си да се яде боб?

Бобът е много здравословен продукт, който, когато е приготвен правилно, може да бъде невероятно вкусен. Както знаем обаче, човек не живее само с вкус. Също толкова важни в продуктите са хранителните вещества. Бобът е много ценен продукт и си струва да знаем неговите свойства, преди да решим да го приготвяме. 

Преди всичко, бобът може да се включи в много ястия, поради своята гъвкавост и многофункционалност. Има бял боб, червен боб, зелен боб, черен боб и мунг боб. Важно е бобът да осигурява голямо количество протеин, защото на 100 г има около 21-25 г от тази съставка. 

бял боб

Снимка: pixabay

Освен това, съдържа и витамини, включително тези от група B, и минерали като калций, калий, желязо, магнезий, манган, цинк и сяра, които са от съществено значение за правилното функциониране на нашето тяло . 

За да се получи бобът вкусен обаче, трябва да знаем как да го приготвим правилно. Оказва се, че не е нужно да го накисвате за една нощ. Опитайте този метод. 

Към какво можете да добавите боб?

Белият боб много често и охотно се използва в ястия, които са част от традиционната българска кухня. Червеният боб, от друга страна, най-често се използва в ястия, приготвени в мексикански стил. Той е чудесен като добавка към супи, зеленчукови яхнии, салати, паста и много други вкусни ястия. 

Много хора, преди да решат да сварят боб, решават да го накиснат във вода, обикновено за една нощ. Има обаче и друг начин да омекне бързо. Разбира се, предварителното накисване на боба не е лошо, но ако забравите да го направите, не се притеснявайте, всичко е наред. Представяме ви решение на такъв проблем. 

варен боб

Снимка: pixabay

Експресно приготвяне на боб

Както споменахме, не е краят на света, ако забравите да накиснете боба си, защото има просто решение на този проблем. Ето още един начин да приготвите този продукт. 

Всичко, което трябва да направите, е да налеете вода в тенджера и да сварите боба в нея. След това изключете котлона и оставете боба в горещата вода за около час. След това отцедете и изплакнете добре боба, след което го върнете в тенджерата, този път с прясна вода, обогатена с половин чаена лъжичка сол. След това го варете нормално за около 30-45 минути на слаб огън, покрит. 

Този метод за готвене на боб със сигурност е ефективен. Непременно го опитайте.

Споделете с нас своя опит и рецепти в коментарите!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft