Тесто с мая, което не е необходимо да се меси: Сложете продуктите в купата В ТОЗИ ред и то ще втаса само!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тесто с мая, което не е необходимо да се меси: Сложете продуктите в купата В ТОЗИ ред и то ще втаса само!
47948
Тесто с мая, което не е необходимо да се меси: Сложете продуктите в купата В ТОЗИ ред и то ще втаса само!

Харесвате ли домашни печива с мая?

Е, за да си ги приготвите у дома или трябва да имате много сила в ръцете си, или да си купите кухненски робот.

Има и друго по-просто решение - можете да използвате нашата рецепта за тесто с мая без месене .

Фантастична рецепта за проста закваска без месене, която ще ви е винаги под ръка, когато имате нужда от нещо вкусно с тесто.

Сега нито тутманикът, нито милинките вече ще са непостижима мечта!

Обикновено най-"неприятната" част на тестото с мая е, че то теоретично изисква сила.

Трябва търпеливо да се бърка, да се меси и да се премесва, за да изглежда както трябва.

Необходимо е също така да използвате достатъчно сила - все пак най-добро е добре втасалото тесто, в което е вкаран достатъчно въздух и се е образувала глутенова решетка.

 

Някои хора използват кухненски робот за целта, но ако нямате такъв, трябва да използвате ръцете си.

И така, как да преодолеете тази стъпка?

Спестявате работа, когато използвате рецепта за тесто с мая без месене.

Как се приготвя тесто с мая без месене?

За да приготвите такова тесто без усилие, трябва да разчитате на свойствата на маята и да й "помогнете" малко.

Целта е да поставите всички съставки за тестото в купата, но в правилния ред.

След това тестото трябва да се постави в хладилника, където маята бавно ще започне да работи и тестото ще втаса само, без вашето участие.

Тук вместо със сила трябва да се въоръжите с търпение.

Масата трябва да престои в хладилник поне 4-5 часа, най-добре около 8 часа, но ако не бързате, наистина си заслужава!

Пълната рецепта и начин на приготвяне можете да намерите по-долу.

Тесто без месене - рецепта

Продукти:

  • 4 чаши обикновено брашно
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 чаша гранулирана захар
  • 3/4 чаша растително масло
  • 1 кубче мая (42 гр.)
  • 4 яйца
  • 2 супени лъжици ванилова захар
  • щипка сол

Приготвяне:

(Много е важно да спазвате реда на добавяне на съставките – това е гаранция, че тортата ще се получи).

В купата се изсипва натрошената прясна мая .

Добавете захарта и ваниловата захар.

Смесете яйцата, млякото и олиото в отделна купа.

Изсипете тази смес в купа с останалите съставки.

Добавете пресятото брашно с щипка сол.

Покрийте купата с кърпа.

Поставете в хладилника за 4-8 часа.

Не смесвайте съставките!

След като изтече времето, може да разбъркате съдържанието на купата, докато съставките перфектно се комбинират.

Не се притеснявайте, че консистенцията на тестото е доста течна.

Изсипете тестото върху тава, застлана с хартия за печене.

Поставете любимите си плодове отгоре или намажете с конфитюр.

Ако желаете, може да сложите и солена плънка, но в такъв случай намалете захарта до 3-4 супени лъжици (все пак не слагайте по-малко, защото захарта помага на маята да втаса) и пропуснете ванилената захар.

Накрая се поръсва с галета.

Поставете блата с тестото в загрята на 180°C фурна и печете 50 минути.

Желаем ви добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft