Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!
Завъртяна баница с лапад и сирене - пръстите да си оближеш!
admin
Добавена от: admin
18859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
1 чаша царевично брашно
1 чаша кисело мляко
1 чаша газирана вода
4 яйца
1/2 чаша олио
400 гр. сирене
2-3 връзки лапад
1 чаена лъжичка сол
1 бакпулвер

Първо се разбиват яйцата, а след това се добавят останалите съставки, освен сиренето и лапада. Всичко се разбърква добре.
В тенджера се сварява вода и с нея се попарва почистения и измит лапад. Оставя се да престои залят с водата 20 минути. След това лападът се отцежда и нарязва на ситно. Смесва се със сиренето. 
Вземат се по две кори, върху тях се поставя от течната смес и хубаво се разпределя по цялата кора, а след това с ръка се поръсва от плънката с лапад и сирене, но не прекалено много. 
Корите се навиват на руло и се нареждат в намаслена тава. Процедира се така, докато свършат корите. Накрая баницата се залива с останалата течност и се поръсва с малко олио. 

завъртяна баница с лапад и сирене

Пече се на 210 градуса около 40 минути.

завъртяна баница с лапад и сирене 1

Забележка:
Мерителната чаша е от 250 мл - с нея се мерят всички съставки. Вместо лапад може да сложите спанак или да я приготвите само със сирене.

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft