Да си оближеш пръстите - спанак със сирене на фурна
    
    
     
                
            
                 2 Април 2014
            
            
            267630
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    - 1 килограм спанак
- 300 гр прясно мляко
- 200 гр сирене
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици брашно
- сол, черен пипер
- индийско орехче
Спанакът се измива и се попарва в солена вода. 
В отделен съд се разтопява маслото, добавя се млякото, брашното и се загрява при непрекъснато разбъркване, докато сместа се сгъсти и стане гладка. Овкусява се със сол и черен пипер. 
В намазана с масло тавичка се смесват спанакът, сосът и настърганото сирене.
Пече на 180 градуса около 30 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








