500 г заешко месо
	1 заешки дроб
	1 чаена лъжичка сол
	1 чаша мадейра или силно бяло вино
	малко коняк
	1/2 л вода
	2 щипки смлян черен пипер
	индийско орехче на вкус
	500 г свинска кайма
	Месото се нарязва на ивици, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с мадейрата и коняка и се маринова около 2 часа.
	Дробът се смила и се смесва с каймата, която се посолява и се подправя с черен пипер и индийско орехче.
	Прибавя се маринатата от месото и се разбърква.
	В малък гювеч с капак се нареждат на слоеве каймата и маринованото заешко филе.
	Захлупва се и капакът се замазва с тесто.
	Слага се в по-голям съд на разстояние около 4 см от стените му.
	В големия съд се налива гореща вода и се слага във фурната.
	Пече се около 1 1/2 часа.
	Сервира се студен.
	Може да се запази в хладилник до 2 седмици. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








