Оставих ютията върху ризата на мъжа ми, добре че приятелката ми каза как да я оправя, че щеше да ме убие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Оставих ютията върху ризата на мъжа ми, добре че приятелката ми каза как да я оправя, че щеше да ме убие
5507
Оставих ютията върху ризата на мъжа ми, добре че приятелката ми каза как да я оправя, че щеше да ме убие

Изглежда, че е лесно гладенето на дрехи. Пускате гореща ютия върху плата, премахвайки всички гънки. Всъщност това е много трудоемък процес, който изисква умения. Винаги се опитвам да гладя нещата след пране и ги закачам спретнато на закачалки. Имам различен подход към всяка тъкан. Но и на мен ми се случва да отпечата ютията на новата си дреха , но важното е, чезнам как да го премахна.

Такива белези най-често се появяват върху дрехите, когато бързате да се опитате да изгладите всяка гънка. Тогава не мислите да използвате правилно ютията . Днес ще ви разкрия тайните на гладенето и ще ви кажа как да се отървете от съществуващите железни следи.

Как да премахнете такива петна

Ако забележите, че дрехите ви са блестящи на някои места, тези неща ще ви помогнат да се отървете много лесно от тях. Лъскавите следи се появяват в резултат на повреда на горните слоеве на тъканта. В зависимост от цвета и материала, ето няколко ефективни начина за премахване на блясъка .

Оцет и сол

За дрехи със светъл цвят популярният тандем от трапезен оцет и сол е перфектен. Първо смесете водата и оцета в съотношение 3: 1. След това изтрийте засегнатите участъци от тъканта с получената смес и ги поръсете със сол. Оставете дрехите да изсъхнат, отърсете солта и изгладете дрехата.

Ако дрехата е все още засегната, тогава я накиснете в разтвор на оцет . За да го приготвите, разтворете 1 с.л.  оцет в 3 литра вода. Накиснете елемента в течността за 30 минути, след което го оставете да изсъхне.

Оцет или амоняк

Този продукт е полезен за тъмни и синтетични дрехи . Накиснете парче парцал или марля във вода с амоняк или оцет. Извадете и покрийте лъскавата зона с влажна кърпа, гладете я леко с ютия в режим на пара.

Сода

С копринени неща имаме нужда от специален подход. Но ако това се е случило и трептещ знак останал върху леката тъкан, използвайте сода за хляб . В малък съд смесете 1–2 с.л. сода и вода, докато се образува каша. Нанесете сместа върху засегнатите места на тъканта и оставете да изсъхне. Извадете продукта и изплакнете продукта в топла вода.

Лук

Лукът ще спаси цветните тъкани от гланца. Смелете зеленчука на ситно ренде и разтрийте следите от желязото. След час изплакнете дрехата и след изсушаване я изгладете в правилния режим.

Сапун за пране

Дори много деликатни тъкани могат да бъдат спасени . Намажете парче превръзка със сапун за пране и избършете блестящата зона на тъканта от другата страна. Оставете да престои 5 минути, след което покрийте с памучна кърпа и изгладете. Този метод е подходящ за бели и цветни тъкани.

Пероксид и амоняк

Увредени ли са дрехи от синтетични елементи ? Тогава пригответе смес от амоняк и пероксид в съотношение 1: 5. Намокрете памучна подложка в получения разтвор и избършете лъскави петна. Когато дрехите са сухи, ги изплакнете в студена вода.

Основни правила за гладене

За да избегна появата на лъскави белези , винаги се придържам към определени правила за гладене.

Използвайте пара . По този начин можете да гладите артикула по-бързо и по-деликатно. Не е нужно да прекарвате ютията на едно и също място няколко пъти. Влажният плат е по-гъвкав, което ще ви спести време и усилия.Започнете да гладите върху нежни материи . Ако трябва да гладите цял куп дрехи, първо настройте температурата. В процеса желязото ще се нагрява все повече и повече. И леката тъкан може да бъде съсипана за нула време.

Почистете ютията . Важно е не само да можете да гладите дрехите правилно, но и да се грижите за оборудването. Отлаганията на въглерод и варовик също оставят следи върху тъканта. И винаги източвайте резервоара с вода, за да удължите живота на ютията си..

 

Изберете правилния режим . 

Всеки отделен артикул се нуждае от собствена температура. Правилният режим винаги е посочен на етикета. Ако не знаете от какво са направени дрехите ви или просто не искате да си играете със сензора за ютията, гладете всичко на най-ниската температура.


Използвайте парче естествена, фина тъкан . 

Това се отнася предимно за деликатните материи. Допълнителен защитен слой от марля ще помогне за предпазване на предмета от появата на лъскави петна.

 

Човек се посреща по дрехите, така че нещата ви винаги трябва да са в перфектно състояние. За да не развалите първото впечатление за себе си, следвайте прости правила при гладене

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft