Засукани соленки - запретнете ръкави, заслужава си!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Засукани соленки - запретнете ръкави, заслужава си!
Засукани соленки - запретнете ръкави, заслужава си!
admin
Добавена от: admin
5799
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
300 мл. хладка вода
20 гр. прясна мая
100 гр. масло / маргарин
200 гр. бяло сирене
1 яйце
сусам за поръсване, масло - на вкус

1. В купа се поставят брашното, солта, захарта, натрошената мая и топлата вода, замесва се тесто, като се добавя по малко от олиото и брашното. Трябва да се получи средно меко тесто, което да не лепне. 
2. Тестото се разделя на 2 части, от всяка част се разточва кора, маже се с масло / маргарин, нарязва се и се сгъва като на снимката, и двете така обработени топки тесто се поставят да стоят в хладилника 15-20 минути. 


3. След това се взема първата топка тесто от хладилника,  разточва се на правоъгълна кора, намазва се с масло / маргарин, отгоре се настъргва сирене и се оставя настрана. Второто тесто се разточва на кора със същата големина и се поставя върху нея. Хубаво се притиска, за да се получи една обща кора, нарязва се на ленти, всяка лента се усуква като спирала и се поставят в тавата от печката върху хартия за печене. 


4. Фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време соленките втасват. 
Щом се загрее фурната, спиралите се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат 20 минути и още 10 минути на 180 градуса. 
Изпечените завъртулки се напръскват с хладка вода и се покриват с кърпа. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft