Захарно сладка и нежно карамелена - торта с крем от кроасани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Захарно сладка и нежно карамелена - торта с крем от кроасани
Захарно сладка и нежно карамелена - торта с крем от кроасани
admin
Добавена от: admin
8268
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


Голям блат:

6 белтъка

6 супени лъжици захар

2 пълни супени лъжици брашно

3 супени лъжици смлени орехи

половин пакетче бакпулвер

60 гр. шоколадови трохи

Малък блат:

4 белтъка

4 супени лъжици захар

2 супени лъжици брашно

половин пакетче бакпулвер

40 гр. шоколадови трохи

2 супени лъжици смлени орехи

Крем:

4 пудинга ванилия

25 супени лъжици захар

10 жълтъка

1300 мл прясно мляко
400 гр. маргарин

Освен това:

2 големи опаковки мини кроасани

1 малка опаковка мини кроасани

400 гр. бисквити

500 мл сметана
 


За приготвянето на блатовете първо се разбиват белтъците и захарта, а след това се добавят останалите съставки и хубаво се разбърква. Малкият се пече в тава с диаметър 24, а големият - в тава с диаметър 36 см.

За приготвяне на крема първо се карамелизира захарта. След като се получи красив цвят на карамела, се добавя млякото и на слаб огън се вари, докато заври и се смеси с карамела. Пудингът се разрежда с малко мляко (от тези 1300 мл) и се смесват с жълтъците. Тази смес се добавя във врящото мляко и се разбърква, докато хубаво да сгъсти.

Готовият пудинг се оставя да се охлади за около 1 час. За да изстине по-бързо, е необходимо периодично да се разбърква. Отделно се разбива маргаринът. Лъжица по лъжица в него се добавя от студения пудинг и хубаво се бие с миксер, докато се получи желаният крем.

Подреждане на тортата:

Най-отдолу се поставя големият блат. Над него се маже слой от крема. Над крема се нареждат мини-кроасаните, докато се покрие цялата повърхност. Над тях отново слагаме от крема. След това следват бисквитите, напоени в малко мляко с ванилов аромат. Голямата част е готова.

Следва приготвянето на малката - по същия начин.

Двете части са оставят няколко часа да омекнат и попият добре, а след това се съединяват и цялата торта се маже с предварително разбитата сметана.

Тортата е готова, а за украсата просто бъдете креативни.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft