Защо комарите предпочитат точно вас-Как малките кръвопийци избират жертвите си-Със сигурност имат предпочитания

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Защо комарите предпочитат точно вас-Как малките кръвопийци избират жертвите си-Със сигурност имат предпочитания
1261
Защо комарите предпочитат точно вас-Как малките кръвопийци избират жертвите си-Със сигурност имат предпочитания

Вероятно сте забелязали, че някои хора не могат да се скрият от ухапванията на комари дори у дома, докато други спокойно се разхождат в гората с голи ръце и крака, а комарите едва ли ги хапят.

Каква е причината за такава селективност? 

Опитахме се да разберем какво ни прави привлекателни за комарите и как да избегнем нежеланото внимание от тези досадни кръвопийци.

Защо комарите хапят


Кръвна група 

Кръвта на всяка група е по-различна по химичен състав. В редица експерименти е доказано, че хората с 0-лева кръвна група имат 50% по-голям риск да бъдат ухапани от комар.

В допълнение, комарите често хапят хора с отрицателен Rh фактор. Но хората, които имат кръвна група АВ трябва да са най-щастливи, при равни други условия, защото комарите ще се интересуват от тях последни.

Размер на тялото
Когато търсите жертва, референтната точка за комарите е въглеродният диоксид, излъчван от хората, който могат да усетят от 50 метра.

Ето защо големите хора, които отделят повече CO2, са по-привлекателна цел за комарите. 

Физически упражнения
Комарите реагират на млечната киселина, която се формира в мускулите след тренировка и се екскретира в потта. Ето защо, вие сте най-привлекателни за комарите веднага след джогинг. В допълнение, телесната температура се повишава, което също не остава незабелязано.

За да не ви хапят комарите , трябва по-често да вземате душ. Комарите реагират на миризмата на човешка пот, а измиването ѝ ще ви направи невидими за известно време. 

Хранене
Някои храни, като сирене, соя, кисело мляко или мариновани зеленчуци, водят до образуването на повече млечна киселина на повърхността на кожата. И това ни привлича малките кръвопийци. 

Бременност
Според едно проучване, бременните жени са средно 2 пъти по-склонни да привличат комари. Учените обясняват това с количеството на емисиите на въглероден диоксид: бременните жени в последния етап от бременността  изпускат средно с 21% повече СО2. 


Алкохол
В едно проучване беше забелязано, че комарите са по-склонни да хапят тези, които пият бира, отколкото техните трезви другари.

Учените приписват това на факта, че в природата комарите, като мухите, не са безразлични към гниещи плодове, в които се образува алкохол, тъй като захарта засилва ферментацията.

Етанолът, изпуснат в малки количества от един човек, може да послужи като сигнал към кръвопийците, че храната е близо. 

Ако имате кръвна група 0, отрицателен Rh фактор и обичате да пиете бира, тогава задължително се нуждаете от естествени средства срещу комари , които не вредят на здравето и ще бъдете защитени от досадните насекоми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft