Защо майката не бива да ходи на гости на дъщеря си без покана

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Защо майката не бива да ходи на гости на дъщеря си без покана
23324
Защо майката не бива да ходи на гости на дъщеря си без покана

Децата растат твърде бързо и когато напуснат родителския дом, душата става тъжна, самотата е неусетно подбрана. На родителите изглежда, че възрастните деца забравят за тях, спират да посещават, потапят се в притесненията си. Днес ще разкажем история, в която майка и възрастна дъщеря са загубили връзка, след като дъщеря им се е омъжила.

МАЙКА И ВЪЗРАСТНА ДЪЩЕРЯ

„Отгледах Полина сама. Когато Поля беше малка, не можех да й дам всичко, което децата получават от богати родители. Но винаги бях сигурна, че давам всичко от себе си. Наистина се опитах да обърна дължимото внимание на детето си. Поне така си мислех.

Дъщерята учи добре, но не беше отличничка. Ходи със съученици по музеи и екскурзии. Но не можах да платя за някои от пътуванията. Отгледах детето си с надежда. Бях сигурна, че когато влезе в университета, след това се омъжи, животът ще стане по-лесен.

И така дъщеря ми се омъжи и се премести при съпруга си. След като се отегчих, реших да посетя Полина и да зарадвам зет си с домашно приготвени баници. Събрах се и пристигнах при тях. Дъщеря ми отвори вратата раздразнена. От прага тя каза, че трябвало да бъде предупредена преди пристигането ми, тук тя нямала двор за разходка.

Реших, че има някакъв проблем. Може би избрах грешния момент и не се обидих на детето. Едва когато седнахме да пием кафе, научих всичко, което Полина не ми беше казала досега. Съпругът беше на работа, затова тя реши да говори.

Оказа се, че цял живот е страдала заради мен. Като дете Полина се срамуваше от мен, защото не се обличах толкова модерно, колкото другите майки. Тя каза, че й е писнало да търпи бедността и затова искал да се омъжи възможно най-скоро. Полина каза, че съм й съсипала живота, като постоянно съм спестявала пари.

Бях шокирана. Детето ми никога не ми е казвало подобно нещо. Тя никога не се оплакваше. Това откровение ми отвори очите. През цялото това време Полина трупала толкова много омраза и негодувание в себе си и през всичките години дори не го показа. И сега научих цялата истина. "

Горчивата истина

„В този момент си помислих какво крия от нея. Полина не беше желано дете. В младостта си бях съблазнена от възрастен пиян съсед и забременях. Невъзможно беше да се говори за това. И през целия си живот се чувствах като дамгосана.

Полина изпитваше цялата си омраза към себе си, въпреки факта, че се опитвах с всички сили да го скрия. Признанието й ме сломи, но в този момент не можах да кажа на Полина защо детството й е нещастно. И защо? Миналите години не могат да бъдат върнати. Най-вече съжалявам, че не съм научила детето си да говори за чувствата си. Може би нещата щяха да са различни. Само че не можах да го направя, защото не знаех как да говоря за тежката си участ.

Може би след известно време ще събера силите си и ще призная на дъщеря си, че съм виновна, и ще я помоля за прошка . Но сега съм съкрушена. Детето, собственото ми дете, към което изпитвах отвращение, сега ме отхвърля. Тя е още толкова млада, не знам дали Полина някога ще може да ми прости тежкото детство и липсата на майчина любов.

"

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft