1 пакет кори за лазаня /без варене/
	400 г микс от зеленчуци:
	лук, моркови, грах, тиквички, царевица, зелен фасул, чушка, гъби и пр.;
	3-4 с.л.зехтин
	1 бутилка /500 г/ доматен сос
	200 г кашкавал
	сол и черен пипер на вкус
	щипка смлян джинджифил, босилек, риган
	За соса бешамел:
	100 г масло
	1 опаковка крем супа от гъби
	малко повече от 0,5 л. прясно мляко
Всички зеленчуци се задушават в зехтина и малко вода, добавят се сол, черен пипер и останалите подправки, като накрая се добавя и доматеният сок - трябва да се получи сочна смес. Приготвя се сос бешамел, като маслото се разтопява в тенджерка, добавя се сухата смес от крем супата от гъби, вместо брашно и се разрежда с прясно мляко, като се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Трябва да се получи не много гъст сос. Кашкавалът се настъргва. Дъното на тавата, в която ще се пече лазанята, се покрива със сос бешамел. Следва редуване на пластове с кори, върху тях зеленчуковата смес, отново кори, бешамел, настърган кашкавал, зеленчукова смес и т.н.,като накрая трябва да се завърши с доматен сос и отново с бешамела. След последния слой се настъргва обилно кашкавал. Лазанята се пече на 200 градуса за около 30 минути, като ако кашкавалът отгоре започне да прегаря, трябва да се покрие с фолио.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








