 
                
            
	150 г пшеница
	250 г кромид лук
	500 г праз лук
	500 г моркови
	корен целина
	75 г масло
	750 мл зеленчуков бульон
	200 г печурки
	125 г грах
	1 връзка магданоз и копър
	черен пипер
	щипка настъргано индийско орехче
	Накиснете изчистената пшеница за 1 нощ в 500 мл студена вода.
	Изчистете зеленчуците и ги нарежете на ивички, а лука – на ситно.
	Сгорещете маслото и леко поизпържете зеленчуците.
	Прибавете набъбналото жито с водата, зеленчуковия бульон, подправете с черен пипер и сол и варете около 25 мин. на бавен огън.
	Изчистете гъбите, нарежете ги на тънки ивички и заедно с граха ги прибавете в супата.
	Варете още 3 мин.
	Подправете с настърганото индийско орехче, поръсете със ситно нарязаните ароматни треви и поднесете. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








