Златна душа! Баба на 80 дари цялата си пенсия на болницата в Исперих (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Златна душа! Баба на 80 дари цялата си пенсия на болницата в Исперих (Снимки):
603
Източник: Vesti.bg
Златна душа! Баба на 80 дари цялата си пенсия на болницата в Исперих (Снимки):

Станахме свидетели на бурни дебати в парламента относно това, дали депутатите трябва да дарят заплатите си на борбата с коронавируса. И докато за някои този въпрос е предмет на спорове и кавги, други не се колебаят да пожертват дори и малкото, което имат.

Тази история ще ви докаже, че доброто е още в нас, дори и да не го виждаме често. Постъпката на 80-годишна жена трогна до сълзи социалните мрежи. В знак на съпричастност тя реши да дари цялата си пенсия на болницата в Исперих , разказва NOVA.

Със скромната сума тя искала да изрази благодарността си към медиците за отношението и човечността им, както и да помогне, доколкото е възможно.

Изключително трогнат от постъпката ѝ е и шефът на болницата д-р Абдуллах Заргар, който получил плика с дарението навръх рождения си ден - 4 април. 

писмо дарение

Баба Надие живее в исперихското село Печеница. Дългите години тежка стопанска работа обаче са оказали своето влияние. Грижа за нея поемат в болницата в Исперих. 

Кметицата на селото Севджихан Мехмед стриктно следи състоянието на жената. Тя споделя, че е изключително впечатлена от желанието на баба Надие да помага. И разказва, че дори и от младите все още нямало дарения.

"Сега, повече от всякога, обществото ни се уповава на Вас"

"Ние не се осмеляваме да правим дарения, а тя, въпреки годините си, го е сторила", посочва Севджихан Мехмед.

"От сърце го дарих. Не ми се свиди за парите. От първия път като чух, че за болницата събират дарения, реших сама да направя такова", каза баба Надие.

баба Надие

Управителят на МБАЛ-Исперих д-р Абдулах Заргар коментира, че по този начин жената усещала, че е задължена пред болницата.

От лечебното заведение са ѝ предложили да намалят сумата, но възрастната жена отказала категорично.

Така сумата влиза по дарителската сметка на болницата, където за около 20 дни има събрани близо 80 000 лева. 

Д-р Абдулах Заргар споделя още, че човек може да бъде милионер и да дари 10 000 лева. Впечатление обаче прави онзи, който има-няма и 100 лева в джоба си и дава 30 лева.

"Това е огромно, както и баба Надие, защото това ѝ е за цял месец. Тя дава над 100 лева само за лекарства. Дарението ѝ не е единствено финансова помощ, то е един вид съпричастност. И целият медицински персонал го усещаме. Това за нас е много ценно", допълни д-р Заргар.

От болницата искат средствата да бъдат възможно най-добре разпределени.

Там се обслужват близо 50 000 души. Годишно биват хоспитализирани около 5000 пациенти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft