Златни захарни кифлички
    
    
    
                
            
                16 Август 2015
            
            
            10610
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разтворете маята с малко захар в топлото прясното мляко и я оставете да втаса. Пресейте брашното и с пръсти го претрийте с нарязаното на малки парченца масло, така че да станат трохи. Добавете към сместа солта, захарта и ванилията, разбъркайте и се оформете в средата кладенче, където изсипете разбитите жълтъци и маята. Замесете гладко и еластично тесто. От тестото разточете кора, след което я нарежете на квадрати. В един от ъглите на всеки квадрат сложете малко от плънката и навийте кифлички. Подредете ги в намаслена тава и ги оставете да втасат. След това ги намажете с разбитото яйце, поръсете обилно със захар и изпечете в загрята предварително умерена фурна до златиста корички.
Автор: lakomnik..bg
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








