Зловещи резултати от аутопсии на починали от COVID-19 споделиха китайски учени

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Зловещи резултати от аутопсии на починали от COVID-19 споделиха китайски учени
11336
Зловещи резултати от аутопсии на починали от COVID-19 споделиха китайски учени

Изследователи от Университета в Ухан, Китай разкриха, че коронавирусът е доста по-опасен, отколкото се смяташе досега. Аутопсии на жертви на коронавируса показват какви необратими вреди на белите дробове и имунната система нанася.  

Даже болният да успее да се излекува, уврежданията на тъканите на белите дробове ще останат за цял живот.

Едно от възможните усложнения е недостигът на въздух. 

 "Влиянието на COVID-19 върху организма на човека прилича на комбинация от ОРВИ (остра респираторна вирусна инфекция) и СПИН, защото той нанася вреди на белите дробове, и на имунната система", съобщи за изданието Global Times Пън Чжиюн, служител в болница в Чжуннан, разположен близо до епицентъра на епидемията. 

Вирусът-убиец тресна здраво по спорта в България! Отбелязва се, че коментарът доктор Пън е направил малко след излизането на статията на Лю Лян, съдебен медик от медицинския колеж в Тунцзи към Университета за науки и технологии в Хуачжун. Екипът на Лян е провел аутопсии на девет пациенти, починали от коронавирус, починали през февруари. 

"Резултатите от аутопсиите, които сподели Лю, ме вдъхновиха. На базата на техните резултати аз смятам, че най-важното в момента е предприемането на мерки в ранния стадий на заболяването, за да се защитят белите дробове на пациента от необратима фиброза", каза Пън.  

Премиерът удари по масата, наложи тежка забрана заради коронавируса Белодробната фиброза е заболяване на тъканта на белите дробове, което пречи на свободното дишане.  Подобни патологични промени навремето бяха открити и у жертвите на пневмонията MERS.
 

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft