Извадете незабавно тези храни от хладилника!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Извадете незабавно тези храни от хладилника!
1663
Извадете незабавно тези храни от хладилника!

Хладилникът е абсолютно невероятно изобретение, което помага да запазим храната си. Не всички продукти обаче принадлежат там.

Не всички от тях могат да издържат на излагане на ниски температури. Ето списък с някои храни, които да не се съхраняват в хладилника!

Какво не трябва да се съхранява в хладилник:

ХЛЯБ

Хлябът е една от онези храни, които никога не трябва да се съхраняват в хладилник. Престоят в него няма да удължи живота на хляба, а само ще му помогне да изсъхне по-бързо и да поеме всички миризми от там. Най-добрият начин за съхранение на хляба е на стайна температура и дори тогава не трябва да издържа повече от четири дни. Ако хлебчето е достатъчно голямо и определено няма да имате време да го изядете през това време, тогава е по-добре да отрежете необходимото парче от него и да замразите останалото.

ЧЕСЪН

Чесънът изобщо не понася студ. Съвсем не е необходимо да го съхранявате в хладилник. Той спокойно ще прекара няколко или три месеца на сухо място. Задължително условие е вентилацията, която ще запази чесъна свеж много по-дълго.

ПИКАНТЕН СОС

Смята се, че всички сосове и подправки трябва да се съхраняват изключително в хладилника. Но техните компоненти като оцет, захар и сол са отлични консерванти. Лютият сос също не е необходимо да се охлажда. Може да стои в килера три години, поради което не изисква ниски температури. Освен това те няма да подобрят вкуса му.

КАРТОФИ

Определено не им е мястото в хладилника. Основната причина е, че ниската температура превръща картофеното нишесте в захар. Дори температура от +7 градуса ще навреди на картофите. И готвенето няма да скрие промените във вкуса и консистенцията му. Най-доброто място за съхранение на картофи е в хартиен плик в килера.

ДОМАТИ

Хладилникът превръща доматите в нещо негодно за консумация. Те се влошават толкова повече, колкото по-дълго се държат на студено. Разбира се, можете да ги съхранявате там, но вкусът няма да е същият като преди. Доматите обичат топлината, така че е по-добре да ги държите само на масата, при стайна температура. Доматите обаче трябва да се пазят от пряка слънчева светлина.

ЛУК

Най-добре е лукът да се съхранява в мрежи, за да се насърчи циркулацията на въздуха. Това ще го запази за дълго време. В хладилника, ако няма достатъчно циркулация на въздуха и влага, лукът ще изгние много бързо. Трябва също да знаете, че се съхранява по-добре на тъмно, защото излагането на светлина променя вкуса му. Не се препоръчва обаче съхранение в близост до картофи. Отделящите се газове и влага ще накарат лука ви да загние многократно по-бързо.

КАФЕ

Много хора са убедени, че хладилникът е най-доброто място за кафе. Всъщност за него изобщо няма място там. Съхраняването в хладилник ще повлияе негативно на качеството и вкуса на кафето. Освен това самото кафе, което има доста силна миризма, може да промени миризмата и вкуса на други продукти.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft