19 Февруари 2013
                
                326006
            
                                                                        Турска баклава
                                                                                                Баклава с готови кори
                                                                                                Баклава с локум
                                                                                                Баклава от бутер тесто и орехи 
                                                                                                Гръцка баклава
                                                                                                
                            Иракска баклава
                                                                                                Баклава с шоколад и орехи
                                                                                                Баклава с орехи и стафиди
                                                            
                Иракска баклава
кори - 500 г готови, за баница
	масло - разтопено, за поръсване
	сметана - течна, за поръсване
	бадеми - натрошени
	лешници - натрошени
	захар - 2 ч.ч.
	вода - 2 ч.ч.
	лимони - 1 с.л. настъргана кора, по желание
Намазнете тава. Започнете да редите корите в нея, като през 4-5 кори поръсвате обилно с разтопено масло, сметана, а след всяка 6-7 посипвате върху маслото и сметаната натрошени бадеми и лешници.
Сложете баклавата се изпече в умерена фурна. След като изстине, я залейте с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и настърганата лимонова кора, които са вряли около 5 минути.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            







