Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Баклава с орехи и стафиди
324622

Баклава с орехи и стафиди

 

500 гр. фини кори за баница (15 броя)
2 ч.ч. счукани орехи
1 ч.л. канела
1 щипка смлян карамфил
300 гр. тъмни стафиди
сушени кайсии, сини сливи, смокини и фурми
100 гр. локум, нарязан на малки кубчета или лимонови резенки
150 гр. масло

За сиропа:
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 с.л. настъргана портокалова кора
50 мл. лимонов сок
1 с.л. розова вода, по желание

1. Смесват се орехите с канелата, карамфила, сушените плодове и локума.
2. Шест от корите се слепват по две с масло и върху тях се разпределя плънката. Навиват се на стегнати рула. Останалите кори се слепват по три с масло. Върху тях се поставят трите получени рула и се завиват стегнато. Намазват се с масло и се нарязват на пънчета с дебелина 4 см. Подреждат се едно до друго в намазана с масло тава, поливат се с останалото силно сгорещено масло и се пекат 20-30 мин. на 180° С. Охлаждат се.
3. За сиропа се слагат да заврат захарта, водата с портокаловата кора и розовата вода. Щом поврат 5 мин., се добавя лимоновият сок и се залива изстиналата баклава. Оставя се да престои поне 8 часа.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft