Баклава рецепти

вход през zajenata.bg
324625

Иракска баклава

кори - 500 г готови, за баница

масло - разтопено, за поръсване
сметана - течна, за поръсване
бадеми - натрошени
лешници - натрошени
захар - 2 ч.ч.
вода - 2 ч.ч.
лимони - 1 с.л. настъргана кора, по желание

Намазнете тава. Започнете да редите корите в нея, като през 4-5 кори поръсвате обилно с разтопено масло, сметана, а след всяка 6-7 посипвате върху маслото и сметаната натрошени бадеми и лешници.

Сложете баклавата се изпече в умерена фурна. След като изстине, я залейте с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и настърганата лимонова кора, които са вряли около 5 минути. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft