Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад - хитът на миналото лято!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад - хитът на миналото лято!
Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад - хитът на миналото лято!
611
Източник: За Жената
Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад - хитът на миналото лято!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Семфредо - това е звучното име на един от най-популярните италиански десерти, който много прилича на сладоледена торта. Днес ще го приготвим с бисквити, малини и бял шоколад, за да ви изкушим да опитате невероятната рецепта.

Този елегантен и освежаващ десерт беше истинска сензация миналото лято, печелейки сърцата на всички любители на сладки лакомства.

Комбинацията от кремообразна текстура, богат вкус на бял шоколад, хрупкави бисквитки и свежестта на малините създава перфектния баланс за горещите дни.

Пригответе тази Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад  и впечатлете гостите си с десерт, който е лесен за приготвяне и изглежда невероятно вкусен!

Италианска сладоледена торта с малини и бял шоколад

Продукти:

  • 4 жълтъка
  • 4 супени лъжици захар
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 200 г бял шоколад
  • 150 г маслени бисквити
  • 200 г малини (пресни или замразени; ако използвате замразени, варете ги с 2 супени лъжици захар на слаб огън за 15-20 минути, както за сладко)
  • 500 мл растителна сладкарска сметана

Приготвяне:

1.

В купа разбийте жълтъците със захарта и ваниловата захар. Варете сместа на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато жълтъците се загреят добре (внимавайте да не преварите).

2. Добавете нарязания на парченца бял шоколад към горещия крем и разбъркайте, докато се разтопи напълно. Оставете крема да се охлади до стайна температура.

семифредо с малини

Снимка: YouTube

3. Разбийте сметаната. Внимателно я комбинирайте с охладения крем от жълтъци и разделете сместа на две равни части.

4. Натрошете едро бисквитите с точилка, оставяйки по-големи парчета. Отделете 4 супени лъжици от натрошените бисквити за декорация, а останалата част смесете с едната част от крема.

5. Покрийте правоъгълна тава за печене (с размери 10×25 см) със стреч фолио. Разпределете равномерно 2 супени лъжици от отделените натрошени бисквити по дъното.

парче семифредо

Снимка: YouTube

6. Изсипете крема без бисквити върху натрошените бисквити, след което равномерно разпределете малините. След това залейте с крема с бисквити. Накрая поръсете с останалите 2 супени лъжици бисквитени трохи.

7. Покрийте формата и я поставете във фризера за 2-3 часа, за да стегне десертът.

8. Преди сервиране, обърнете семфредото върху чиния за сервиране и отстранете фолиото. По желание, гарнирайте с допълнително бита сметана.

9. Сервирайте веднага. Съхранявайте останалата част във фризер или хладилник, в зависимост от желаната текстура.

парче семифредо с малини

Снимка: YouTube

Съвет: За още по-интензивен вкус можете да добавите няколко капки екстракт от ванилия към крема или да украсите с пресни малини преди сервиране.

Насладете се на този неустоим десерт! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft