6 Април 2012
                
                385518
             
                            
                        
                                    
                
                                                                        За да сте сигурни, че ще получите пухкав козунак
                                                                                                
                            Каква мая да ползваме
                                                                                                Омесеното тесто с мая не се пече веднага
                                                                                                След първото втасване тестото се премесва още веднъж
                                                                                                След като тестото втаса повторно
                                                            
                Каква мая да ползваме
	Едно пакетче суха мая е достатъчно за 500 g брашно. Важна особеност на сухата мая е, че тя се смесва с пресятото брашно и сухите продукти, а не се размива в течност. За да се активизира набухвателната функция на маята, е необходимо всички продукти да са със стайна температура, а не да са извадени току-що от хладилника. Течността (мляко или вода) също не трябва да е студена, а да е с температура около 37°C – хладка към топла. Колкото
	повече размесвате тестото, толкова по-пухкав и „на конци” ще стане козунакът.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







