Съвети за вкусен домашен козунак

вход през zajenata.bg
384561

Каква мая да ползваме

Едно пакетче суха мая е достатъчно за 500 g брашно. Важна особеност на сухата мая е, че тя се смесва с пресятото брашно и сухите продукти, а не се размива в течност. За да се активизира набухвателната функция на маята, е необходимо всички продукти да са със стайна температура, а не да са извадени току-що от хладилника. Течността (мляко или вода) също не трябва да е студена, а да е с температура около 37°C – хладка към топла. Колкото
повече размесвате тестото, толкова по-пухкав и „на конци” ще стане козунакът.

1
2
3 4 5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft