Как да използваме ценните качества на меда в домашната козметика

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Как да използваме ценните качества на меда в домашната козметика
8683

Благотворните свойства на меда са познати от векове. В днешни дни „апитерапията” (лечение с мед) е една от най-популярните спа процедури. Медът е чудесно козметично средство - тонизира, разкрасява и подмладява.

Открити са много исторически паметници, които доказват, че първобитният човек е познавал и обичал меда. В пещерата Паука (Испания) е намерена скална рисунка от преди 12 хиляди години, която изобразява събиране на мед от пчели, гнездящи в скални пукнатини.

 

Медът е бил любима храна на народите от Древен Египет, Китай, Индия, на асиро-вавилонците, арабите, елините и римляните. В древноегипетските пирамиди и обелиски е отразено, че египтяните са използвали меда не само като храна, но и като лечебно, козметично и консервиращо средство. В много от песните на Древна Гърция се възпява чудотворното действие и божествения произход на меда . Той е наричан „ еликсир на младостта ”, „храна на боговете”, даряваща вечна младост и безсмъртие.

В Египет, Персия, Рим и Гърция восъкът и прополисът са използвани за балсамиране на трупове. В пирамидите край Гиза е намерен запазен и до днес детски труп, поставен в съд с пчелен мед. Известно е, че трупът на Александър Македонски е бил пренесен от Азия в Македония в ковчег, напълнен с мед.

През последните години колективи от изследователи и учени от цял свят отдават големи усилия за проучване на съвременното равнище на химичния състав, биологичното действие и начините за приложение на пчелните продукти.

Ето как да ги използвате в домашната козметика :

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красива кожа
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft