Как да използване правилно йодна решетка-Ако следите изчезнат за 3 часа, веднага потърсете лекар-специалист

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да използване правилно йодна решетка-Ако следите изчезнат за 3 часа, веднага потърсете лекар-специалист
6583
Как да използване правилно йодна решетка-Ако следите изчезнат за 3 часа, веднага потърсете лекар-специалист

Преди появата на новопоявили се дезинфектанти за лечение на рани и охлузвания използвахме йод. Той добре дезинфекцира и премахва възпалението от засегнатата област на кожата.

Но чудотворните му свойства не свършват дотук. Йодна решетка е основната причина, поради която бутилка йод трябва да има във всеки аптечка.


Методът на йодотерапията е предложен за първи път от д-р Колбасенко от Санкт Петербург. Той вярвал, че йодът прониква дълбоко в тъканите и има положителен ефект. Оттогава са минали повече от сто години. И въпреки че медицината не разпознава този метод, той често се използва за лечение и предотвратяване на редица заболявания. В статията ще ви разкажем как да направите йодна решетка и какво помага.

За какво е йодна мрежа?
Как да си направим йодна решетка
Най-удобно е да приложите решетка с памучни пъпки. Но ако такива не бяха под ръка, памучната вата и кибритената клечка или който и да е друг деликатен предмет. Потопете пръчката в 5% йоден разтвор и начертайте решетка върху избраната зона на кожата. Страничната дължина на всеки квадрат е приблизително 1 cm.

как се прилага йод

Прониквайки през кожата в мускулната тъкан и кръвоносните съдове, йодът действа върху вредните бактерии . Именно този размер на клетките помага да се разделят микробите на малки групи и да ги унищожават. Особено добрият йод се справя с бактериите, които влизат в тялото през порите.

Липса на йод в организма
Много хора страдат от липса на йод . Това от своя страна се отразява на благосъстоянието. За да разберете дали йодът е достатъчен в тялото, просто трябва да поставите решетка от вътрешната страна на бедрото . При пълно снабдяване на елемента с храна, моделът се абсорбира само след ден.

 
йодна решетка на ръката

Ако следата от йод изчезне след 3 часа, тогава трябва спешно да се свържете с специалист. Той ще проведе анализ и ще предпише подходящи лекарства. Ако йодната решетка продължава 6-8 часа, всичко не е толкова сериозно. Недостигът на елемента ще помогне да се премахне правилното хранене с много морски дарове и морски водорасли.

Йодна мрежа при кашлица
Използвайте лечебната решетка за суха кашлица . Уверете се, че телесната ви температура не надвишава 38 градуса. Йодът е в състояние да затопли тъканите и това е изпълнено с повишаване на температурата. Необходимо е да се приложи решетка върху гърдите или гърлото, ако това е възпалено гърло.


 
йодна мрежа за гърло

Преди да нарисувате клетки, направете малък тест. Направете малка намазка на мястото, където планирате да приложите решетката. Ако след 15 минути не забележите зачервяване или други реакции, нарисувайте пълноценна решетка. Правете това два пъти на ден. Той ще увеличи кръвообращението и ще облекчи възпалението.

Лечение на настинка и настинка
Обикновената настинка, въпреки че не е най-тежката болест, е много неприятна. Бързо да се отървете от обикновената настинка ще помогне йодна мрежа на моста на носа . Нанесете тънки ивици, минавайки над крилата на носа. Подобни модели на ходилата на стъпалата засилват ефекта.


 
Лечение на синини
Удряме няколко пъти на ден. Понякога дори не забелязваме кога се е случило. И тогава откриваме голяма синина на видно място. Ще измина поне седмица, за да изчака изчезването на ужасното място. Но за ускоряване на този процес ще помогне вече известният метод.

как да премахнете синина

Не бързайте веднага да приложите рисунката. За начало прикрепете лед към зоната на натъртване. Той ще облекчи подуването и ще успокои засегнатата тъкан. И направете решетката на следващия ден.


 
Йодна мрежа по време на бременност
Нивото на йод в тялото на бременна жена винаги трябва да бъде нормално. Всякакви отклонения могат да повлияят на развитието на плода. Физическите и психичните разстройства често са свързани с липса на важни елементи. Така че, за да предотвратите, можете да приложите решетката, преди това, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар.

йод по време на бременност

Не можете да наречете йодната решетка панацея за всички болести. Но неговата ефективност е доказана с години практическо приложение. Ако използвате картината правилно и разумно, ще забравите за повечето досадни здравословни проблеми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft