Как да почистим решетките на абсорбатора от мазнини само с натурални средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да почистим решетките на абсорбатора от мазнини само с натурални средства
19095
Как да почистим решетките на абсорбатора от мазнини само с натурални средства

Независимо от мощността, вида или размера, грижите и почистването са много важни за аспираторите. Рано или късно мазнините и саждите се натрупват върху решетката и вентилаторите, както и върху тялото му. 

Така в началото се губи атрактивният външен вид. Тогава повърхността става лепкава от мазни отлагания, а запушената решетка не предпазва от дим и миризми. Освен това всичко може да свърши още по-лошо - устройството може просто да изгори, а това е опасност от съвсем различно ниво. Ето защо, нека помислим как правилно да поддържаме абсорбатора чист, независимо от вида на замърсяването.

КАК ДА го ПОЧИСТИТЕ 

Ако забележите, че е започнал да се справя по-лошо със задълженията си, върху него са се появили мазни петна и звукът се е променил по време на работа, това може да е индикация за замърсяване. Трябва бързо да започнете да почиствате устройството и как да го направите, ще ви разкажем сега

Ако нямате под ръка специални почистващи препарати нека да видим какво може да се използва като алтернатива.

 

Оцетна киселина и лимон

Просто вземете един лимон и го нарежете на големи парчета, за да ви е удобно да държите в ръката си. Разтрийте мрежата с този лимон и изчакайте 15 минути. Лимоновият сок ще ви помогне да изтриете мазнините от повърхността и ще спестите време и нерви. Има и друг вариант с лимонена киселина? Разтворете 2 супени лъжици в 1 литър вода и поставете мрежата в този разтвор за половин час. Сега справянето с мазнините ще бъде много по-лесно.

Оцетната киселина също се справя добре дори със стари мазнини. Само не я бъркайте с оцет - той няма да се справи. Поставете мрежите в плосък съд с оцетна киселина за 15 минути. След това просто преминете върху твърдата страна с гъба или тел. Извършете цялата работа с ръкавици.

Сода за хляб


Друга алтернатива на химията за почистване

Намерете подходящите прибори за почистване, не трябва да е по-малка от самата мрежа. Напълнете с вода почти до върха и го поставете на котлона

Изчакайте да заври и след това оставете на минимален огън. Постепенно изсипете содата на пропорции 1 супена лъжица сода на 5-6 литра вода. Гледайте кипящата течност.

Потопете мрежите във вряла вода със сода за 15-20 минути, докато мазнините и саждите започнат да се отдалечават от повърхността. Ако водата е твърде мръсна, източете и я сменете толкова пъти, колкото е необходимо.

Извадете, минете с твърда четка и изплакнете в топла вода.

 

Амоняк
Между другото, ако изобщо нямате друга алтернатива, тогава го изпозлвайте. Екстремен инструмент, тъй като почистването с него е придружено от много силна неприятна миризма.

Отворете прозореца и сложете маска или респиратор. Сварете вода в подходящ съд. Изсипете амоняк в пропорции 100 мл на 6 литра вода. Изключете огъня. Потопете решетката във водата за час-два.
Почистете добре всички компоненти с твърда гъба и избършете чистите части с хартиени кърпи.

Както можете да видите, няма нищо сложно в висококачественото почистване с домашно материали . Освен това, това не изисква специални почистващи препарати, можете да правите с това, което всеки има у дома. Разбира се, ще отнеме известно усилие и малко време, но резултатът си заслужава.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft