Как да почистите комина без специални инструменти - трябва ви само картоф!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да почистите комина без специални инструменти - трябва ви само картоф!
216299
Как да почистите комина без специални инструменти - трябва ви само картоф!

Ако сте горд собственик на къща или вила на село, то вероятно през есента и зимата се отоплявате на дърва, с печка или камина. Всички знаем, че няма нищо по-приятно от живия огън в мразовит ден!

Въпреки това собствениците на камини и печки трябва да знаят как да почистят комина . Това е много важно, защото печка със зацапан от сажди комин изисква повече дърва за разпалване. Освен това коминът може да се запуши с течение на времето и това ще застраши безопасността на обитателите на дома!

камина жив огън

Как да почистите комина от сажди

Възниква въпросът: колко често трябва да се почиства коминът. След монтажа можете да изчакате една година преди първото почистване. Ако използвате редовно камина или печка, трябва да го почиствате на всеки шест месеца. В противен случай започнете от дебелината на слоя сажди. Ако е повече от 3 мм, е време да започнете да почиствате комина.

пушек от комин

Разбира се, голямо количество препарати на химическа основа се продават в специални магазини, благодарение на които можете да почистите комина от сажди. Освен това има много фирми, които предлагат подобни услуги. Има обаче много прост метод , който не изисква допълнителни разходи, а ще свършите цялата работа сами за минути.

къща с камина

Ще ви трябват най-обикновени картофени обелки ! Може да бъдат пресни или изсушени, но това почистващо средство за комини върши чудесна работа за отстраняване на сажди. Просто добавете картофените обелки към дървата, когато запалите печката. Картофите съдържат много нишесте, което реагира със сажди и ги премахва. Ето как обикновените остатъци от вечеря могат да помогнат при труден проблем.

картофени обелки

Този прост, бюджетен и екологичен метод за почистване на вашия комин  е просто задължителен за всички, които се отопляват на дърва. Не е нужно да харчите пари за специалисти по почистване на камини и печки, нито дори за специални продукти. Дори не е нужно да губите време! Запалете огъня и сложете прясно сварено картофено пюре на масата. Междувременно остатъците от картофите ще ви свършат чудесна работата - просто ги добавете в огъня!

Дай твоята оценка:
4 от 35 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft