Как да си направим сами тази красота у дома от неизползваемите буркани

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си направим сами тази красота у дома от неизползваемите буркани
9244
Как да си направим сами тази красота у дома от неизползваемите буркани

Стъклените буркани от кафе , конфитюри или други продукти понякога се съхраняват години наред. Повечето от нас дори и не знаят защо ги пазят.

Дойде време да разчистим къщите и ще ви предложим едно много забавно занимание и как да си направите стилен декор от тях . Предлагаме да трансформираме стъклени буркани, използвайки техниката на декупаж , осъществима дори за начинаещ. Нашите инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат да реализирате всяка ваша фантазия.

Декупаж на стъклени буркани

Не започвайте веднага да украсявате: помислете какъв модел искате да сложите върху буркана, вземете салфетки с подходящ модел. След това съберете останалите необходими елементи от този списък:

обезмаслител (може и алкохол или ацетон за лак за нокти);
памучни или сатенини салфетки
гъба за миене на съдове;
шкурка;
акрилни бои;
лак за покритие на акрилни бои;
четки;
PVA лепило.

Ако етикетът е трудно да се почисти, накиснете буркана в сапунена вода за една нощ, след това измийте хартията и лепилото. Избършете добре до суха повърхност с памук, навлажнен с обезмаслител.

Нанесете акрилна боя върху повърхността с гъба, изсушете я с хладен въздух и изсушете. Нанесете втория и третия слой от акрил по същия начин.

Когато буркана е напълно сух, внимателно минете по повърхността с едра шкурка

След това нанесете още един слой акрилна боя, но с четка, оставете да изсъхне и отново минете с шкурка повърхността. Основата за прилагане на шаблона е готова!

Моделът от салфетката трябва да се разкъса, така че ръбът да не е равномерен и след нанасяне върху буркана да е забележим.

Прикрепете рисунката към буркана и нанесете с четка PVA лепило, разредено с вода в съотношение 1: 1.  Изсушете прикрепения модел със сешоар.

Потопете гъбата леко в друга боя и преминете върху повърхността, създавайки сянка. Сложете акрил отново, ако е необходимо.

Украсете покритието по същия начин. 

Потопете четка в ярка боя и поръсете леко буркана ще получите леки небрежни капки, които придават на композицията завършен вид.

Покрийте буркана със слой акрилен лак и оставете да изсъхне за една нощ. И тук е крайният резултат.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft