Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
alex
Добавена от: alex
9928
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната Ястия с месо
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Трябват ни 300 грама кайма, една глава лук, шест скилидки чесън, една червена чушка – може и печена, една люта чушка, 30 грама масло, три стръка магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Предлагаме ви рецептата за прочутия турски адана кебап. Едно от най-големите кулинарни изкушения на страната. Той върви чудесно, както като основно ястие, така и като мезенце за ракийка с приятели.

Първо е необходимо да си нарежем чесъна, лука, магданоза и чушките. След това ги слагаме в блендер, за да се накълцат по на ситно. Смесваме ги после с каймата, поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус.

Добавяме си мекото масло и доста хубаво си омесваме каймата с всички сътавки в нея. Оставяме я да се овкуси добре за няколко часа, а после се нанизва на шиш. Най-добре е той да е по-дебел и метален по възможност.

С ръка си притискаме кебапа, за да стане тънък и разпределяме хубаво по шишчето. Внимавайте да не сложите твърде голямо количество от каймата на шишчето, за да не изпадне от него при готвенето.

Печем си вкусотията на скара с дървени въглища, но може и да грил-тиган или на електрическа скара. Сервираме си готовия адана кепаб заедно с изпечени отново на скара зеленчуци.

Такава вкусотия става това чудо и е толкоз апетитно, че няма човек, който да не си е облизал пръстите като го опита. А и знаем, че турците са майстори не само на десертите, но и на различни ястия с месце. Заслужава си да опитате този известен техен кебап.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft