Картофи със запечен кашкавал
	5-6 бр картофи
	20 г краве масло
	20 мл прясно мляко
	100 г кашкавал
	сол
	черен пипер
	подправки (по желание)
	• Картофите се измиват добре и се поставят във фурната (предварително загрята на 200 С).
	• След 40-60 минути (зависи от големината на картофите) са готови.
	• Изваждат се и се разрязват на две половинки.
	• С помощта на чаена лъжица се издълбават.
	• От това което е издълбано се прави пюре с масло (ако прецените, че е сухо добавете малко мляко).
	• Пюрето се връща обратно в издълбаните половинки и отгоре се настъргва любим кашкавал.
	• Поръсва се с любима подправка.
	• Картофите се връщат във фурната и се запичат, докато се разтопи кашкавалът.
	• Запечените картофи с кашкавал се поднасят веднага.
	• Варианти : в картофеното пюре може да се добавят гъби, лук, кисели краставици и т.н. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







