Кекс Домашен приятел
    
    
     
                
            
                18 Юни 2015
            
            
            34245
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с една чаена чаша захар до получаването на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар, като в тях се прибавят постепенно олиото, ванилията и топлата вода. След това се изсипват внимателно в белтъците, но се бърка с дървена лъжица, за да не спаднат белтъците. Прибавя се и брашното. Маслото се разтопява, поставя се във формата и с него се намазва цялата форма. Изсипват се орехите, а върху тях - кексовата смес, като предварително се отделя малко от нея и се смесва с какаото. С какаовата смес се правят шарки. Леко се разбърква, пече се в умерена фурна - на 140 градуса!
Автор:
Васка Сивриева, Златоград
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








