Кисело-сладка туршия
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            15125
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	чушки – 1 кг.
	моркови – 300 гр.
	зелен фасул – 300 гр.
	целина – 300 гр.
	лук – 1 глава
	оцет – 1 л.
	олио – 200 гр.
	захар – 200 гр.
	люти чушки – 1 бр.  
Морковите се нарязват на пръчици, зеления фасул на две, целината на кубчета, чушките на ивици, лукът на две.
Оцетът, захарта, олиото и лютата чушка завират, посолява се и се пускат морковите. Ври покрито 4 - 5 минути. Прибавят се останалите зеленчуци и ври още 15 минути. Оставя се да изстине в съда и после се разпределя в буркани.
Затваря се и се стерилизира 10 мин.
Консумира се след около месец.
Служи и за готово ястие и за подправка към супи, сосове и др.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








