В топлото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно. Разбърква се и се оставя да престои 10 минути. 
След това се добавят солта, олиото, киселото мляко, яйцата и постепенно - брашното. 
Замесва се средно меко тесто. 
Тестото се покрива с чиста кърпа, оставя се на топло около 20 минути. 
След това се разделя на 3 части, като в едната се добавя отцеденият спанак. Разточват се до дебелина 2-3 мм. 
След това с ракиена чашка от тестото се изрязват кръгове. 
Взема се едно кръгче, много тънко се маже с масло или мас, върху него се слага друго кръгче и се маже, а върху него се поставя трето кръгче (без да се маже). За по-ефектни кифлички се редуват кръгче от бялото с кръгче от зеленото тесто.
Внимателно се притискат с ръка. 
Сега краищата на двете горни кръгчета от едната и другата страна се обръщат към средата и с точилка се притискат в средата (като на снимката), а след това отново на кръст, така че да се оформи детелинка. 
Готовите детелинки се поставят в намазнена в тава. 
Втасват 20 минути, след което се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам или ким (чубрица и пр.) и се пекат около 25 минути на 200 градуса, така че хубаво да се зачервят. 





                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








